2009.05.31. 14:26
Paradicsomos burgonya krémleves
Hozzávalók: 200 g burgonya, 300 g paradicsom, 30 g zsír, 20 g vaj, 20 g sima liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,25 l víz, só, egy kevés kristálycukor, petrezselyem zöldje.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott burgonyát és a paradicsomot kockára, illetve karikára vágjuk, hozzáadjuk az összeaprított petrezselyem zöldjét, sós vízben puhára főzzük és áttörjük. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük az áttört levessel és átforraljuk. A kész leveshez hozzáöntjük a tejet, amelyben előzőleg elhabartuk a tojást meg az olvasztott vajat. Ízlés szerint utána sózzuk, és apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.