Eddy60 2009.05.31. 13:08

Palacsinta

Hozzávalók: 12 palacsintához: 25 dkg finomliszt, 3 tojás + 3 tojássárgája, 2 dl + 3,5 dl tej, 2-2,5 dl ásvány- vagy szódavíz, tetszés szerint töltelék (lekvár, dió, mazsolás túró, mogyorókrém, kakaó, pudingok stb.)

Elkészítése:

1. A liszthez adunk 3 tojást és 1 csipet sót, apránként simára keverjük 2 dl tejjel, és annyi ásvány- vagy szódavizet adunk hozzá, hogy folyós, vékony „tésztát” kapjunk. Lefedjük, fél órát pihentetjük.

2. Tapadásgátló bevonatú serpenyőt hajszálvékonyan kikenünk olajjal. A maradék olajat és a maradék fél dl rumot elkeverjük a palacsintatésztában. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.

3. Arányosan elosztva megkenjük a palacsintákat a töltelékkel, négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk vagy feltekerjük, és tálaljuk. Tejszínhabot vagy fagylaltot is kínálhatunk hozzá.

Eddigi hozzászólások:

Scan_Alex (2002.09.12)

avassatok be a receptbe, ezt egy kissé nem értem. már a felsorolásban sem világos, mi az a + 3 tojássárgája, és mi az a + 3,5 dl tej, de azt még csak leküzdeném valahogy, de a szöveg hivatkozik maradék olajra és maradék rumaromára. Mennyiből maradék? A hozzávalók között nincs egyik sem. És rumaroma a tésztába? ez nekem új...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr751340536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása