2009.05.31. 14:21
Kapros burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 20 g sima liszt, 2,5 dl tej, 1 tojássárgája, 1 l víz, kapor, só, köménymag, citromlé.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk, és sós, egy kevés köménymaggal ízesített vízben megfőzzük. A tejnek a felében simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a leveshez, és felfőzzük. A kész levesbe belekeverjük a tejjel felvert tojást, és néhány csepp citromlével meg apróra vágott kaporral ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.