Eddy60 2009.05.31. 13:04

Gyümölcsrizs

Hozzávalók: 20 dkg kerek szemű rizs, fél citrom héja, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 evőkanál vaj/ margarin, 40 dkg vegyes gyümölcs (friss és befőtt vagy mélyhűtött vegyesen), 1 dl illatos likőr (pl. triple sec), 4 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

1. A rizst hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A citromot forró vízzel megsikáljuk, sárga héjából burgonyahámozóval 2-3 vékony csíkot hasítunk.

2. A tejet 3 dl vízzel, a cukorral, a citromhéjjal, a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és lassú tűzön, gyakran megkeverve puhára-sűrűre főzzük (20 perc), majd langyosra hűtjük.

3. Közben értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk, illetve leszűrjük és lecsorgatjuk a gyümölcsféléket, azután kimagozzuk, feldaraboljuk, végül megöntözzük a likőrrel (amelyik barnulásra hajlamos, azt előbb beleforgatjuk citromlébe).

4. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral. A rizshez adjuk előbb a maradék 2 dl folyékony tejszínt, aztán több részletben a tejszínhabot, és lazán összekeverjük.

5. Kisebb tálkákba vagy csinos kelyhekbe rétegesen lerakjuk a rizst és a gyümölcsöt - a tetejére gyümölcs kerüljön -, majd fóliával letakarjuk, és jól behűtjük.

1 adag: 3313 kJ/793 kcal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr191340508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása