2009.05.31. 14:18
Gulyásleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 200 g marhahús, 50 g zsír, 1,5 l víz, 50 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, 2 kávéskanál pirospaprika, köménymag.
A csipetkéhez: 1 tojás, 100 g darás liszt.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, és egy kevés vízzel föleresztjük. Ha zsírjára pirult, beletesszük a kisebb kockára vágott, megmosott és lecsurgatott marhahúst. Megsózzuk, és egy kevés vizet öntve alá, gyakran kevergetve pároljuk. Ha zsírjára sült, belekeverjük a köménymagot, az összezúzott fokhagymát, a kicsumázott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot, és szükség szerint vízzel locsolgatva, tovább pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, majd belefőzzük az 1 tojásból gyúrt csipetkét.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.