Eddy60 2009.05.31. 14:18

Gulyásleves

Hozzávalók: 300 g burgonya, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 200 g marhahús, 50 g zsír, 1,5 l víz, 50 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, 2 kávéskanál pirospaprika, köménymag.

A csipetkéhez: 1 tojás, 100 g darás liszt.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, és egy kevés vízzel föleresztjük. Ha zsírjára pirult, beletesszük a kisebb kockára vágott, megmosott és lecsurgatott marhahúst. Megsózzuk, és egy kevés vizet öntve alá, gyakran kevergetve pároljuk. Ha zsírjára sült, belekeverjük a köménymagot, az összezúzott fokhagymát, a kicsumázott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot, és szükség szerint vízzel locsolgatva, tovább pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, majd belefőzzük az 1 tojásból gyúrt csipetkét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr421342722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása