2009.05.31. 14:17
Gombás- tojásos burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 10 g szárított gomba, 30 g zsír vagy olaj, 10 g sima liszt, 1 tojás, 1,50 l víz, 50 g hagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem zöldje, só, 1 kávéskanál pirospaprika, őrölt köménymag, majoránna, törött bors.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsírban vagy olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a megtisztított, eldörzsölt fokhagymát, a forró vízben megmosott és fölszeletelt gombát, megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a megtisztított, megmosott, kockára vágott burgonyát, és néhány percig pároljuk. Meghintjük liszttel, egy kis ideig kevergetjük, majd felöntjük forró vízzel, megsózzuk, őrölt köménymaggal, majoránnával, törött borssal fűszerezzük, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhult. Végül belecsorgatjuk a felvert tojást, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.