2009.05.31. 14:05
Burgonyaleves nyers tojással
Hozzávalók: 200 g burgonya, 30 g zsír, 30 g sima liszt, 1 tojás, 1,25 l víz, 2 gerezd fokhagyma, só, köménymag, 1 kávéskanál pirospaprika, törött bors.
Elkészítése: A megtisztított fokhagymát egy kevés sóval eldörzsöljük. A zsírból és lisztből rántást készítünk, őrölt köménymaggal, pirospaprikával, törött borssal fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát, az eldörzsölt fokhagymát, és puhára főzzük. Tálalás előtt a kész levesbe belecsurgatjuk a felvert tojást.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.