Hozzávalók: 200 g burgonya, 30 g zsír, 30 g sima liszt, 1 tojás, 1,25 l víz, 2 gerezd fokhagyma, só, köménymag, 1 kávéskanál pirospaprika, törött bors.

Elkészítése: A megtisztított fokhagymát egy kevés sóval eldörzsöljük. A zsírból és lisztből rántást készítünk, őrölt köménymaggal, pirospaprikával, törött borssal fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát, az eldörzsölt fokhagymát, és puhára főzzük. Tálalás előtt a kész levesbe belecsurgatjuk a felvert tojást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr421342628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása