2009.05.31. 14:04
Burgonyaleves galuskával
Hozzávalók: 300 g burgonya, 50 g zsír, 1,25 l víz, 100 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 kávés-kanál pirospaprika, majoránna.
A galuskához: 50 g darás liszt, 1 tojás.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsírban világosra pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a meg-tisztított, kockára vágott burgonyát, és néhány percig pároljuk. Felöntjük forró vízzel, majoránnával és fokhagymával fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. A kész levesbe beleszaggatjuk a tojásból és lisztből kikevert galuskát.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.