2009.05.31. 14:03
Burgonyaleves füstölt kolbásszal
Hozzávalók: 300 g burgonya, 100 g füstölt kolbász, 40 g füstölt szalonna, 50 g hagyma, 1,25 l víz, só, 1 kávéskanál pirospaprika, köménymag, törött bors.
Elkészítése: Az apró kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és a zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Belekeverjük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, meghintjük pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, őrölt köménymaggal, törött borssal fűszerezzük, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a burgonya megpuhult, felöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, és átforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.