2009.05.09. 01:48
Sóskamártás
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók: 75 dkg sóska, 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, tej, 1 dl tejföl, só, cukor.
Elkészítése: A megtisztított sóskát a forró zsiradékba forgatjuk, megsózzuk, és saját levében, kis lángon, fedő alatt jó puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, és annyi tejjel engedjük fel, hogy összeforralva sűrű mártást kapjunk. Ezután egy kevés cukorral szelídítjük az ízét, és az egészet simára turmixoljuk vagy áttörjük. Megtejfölözzük, és még egy percig forraljuk, úgy adjuk asztalra. Mindig kívánkozik mellé sós vagy pirított burgonya is.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.