Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 60 deka savanyú káposzta, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 8 deka vöröshagyma, pirospaprika, só, 2 deci tejföl, evőkanálnyi kapor.

Elkészítése: A vízzel kimosott savanyú káposztát annyi vízzel tesszük fel főni, hogy azt ellepje.

A rántást a következőképpen készítjük el: Felhevítünk 6 deka zsírt, hozzáadjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, kaprot és paprikát, és egy kevés hideg vízzel feleresztjük, majd a káposztába keverjük. Az egészet jól felforraljuk.

Tálaláskor tejföllel ízesítjük. Igen jó ízű lesz a savanyú káposzta, ha egy kis füstölt vagy nyers hússal főzzük. A füstölt szalonna bőrkéje is igen kellemes ízűvé teszi a főzeléket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr531338594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása