Hozzávalók: 60 dkg tisztított krumpli, (nem szétfövő fajta), 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller és 1 evőkanál vágott petrezselyem), 1 evőkanál Vegeta, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 pici fej vöröshagyma, kevés só, csipetnyi porcukor, csipetnyi törött fehér bors.

Elkészítése: A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt) vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét, ezt követően tovább pirítjuk egy percig. A krumplit rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi vízzel öntjük fel, amennyi szűken ellepi. Beszórjuk a vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfőzzük. Közben a lisztet a tejföllel és 2 evőkanál krumpli főzővízzel simára keverjük, és a már megfőtt krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk, és kis cukorral ízesítjük. A tűzről lehúzva belekeverjük a megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gőzében hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr531338285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása