Eddy60 2009.05.09. 01:08

Finomfőzelék I.

Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 3 evőkanál olaj vagy 6 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, kb ~ 1 tej, só, cukor; 1 csokor petrezselyem.

Elkészítése: A zöldborsót kifejtjük, a sárgarépát meg a karalábét meghámozzuk, és félcentis kockákra vágjuk. A megforrósított zsiradékba rakjuk először a sárgarépa-, majd a karalábékockákat, megsózzuk, és saját levében öt percig pároljuk. Ekkor kerül bele a zöldborsó, és ezzel együtt teljesen megpuhítjuk. Ha a saját levét elfőné, nagyon kevés vízzel pótoljuk, majd zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük; a tejjel felengedjük, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, még két percig forraljuk. Ha mirelitből készítjük, ugyanúgy járunk el vele, mint a sárgarépa-főzelékkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr621337810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása