2009.05.09. 01:01
Babkása
Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, só, 2 ek. Liszt, kis fej vöröshagyma, kis olaj,
Elkészítése: A tarkababot jól beáztatjuk, majd kuktában feltesszük főni, annyi sós vízben, hogy ellepje. A jól megfőtt babot turmixgéppel vagy zúzófával (?) pépesre törjük saját visszamaradó levében, majd még forrón egy marék lisztet szórunk rá. Néhány percig összefőzzük. Közben olajban hagymát pirítunk, szép barnára, ropogósra. Lapostányérokra simítjuk a kását, evőkanállal gödröcskéket nyomkodunk bele, és meglocsoljuk a hagymás olajjal. Jóízű, laktató étel, sok vizet kíván rá az ember. Egyes helyeken hagymás olaj helyett tejföllel öntözik meg.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.