2009.04.12. 07:29
Bableves savanyú káposztával
Babgulyás füstölt csülökkel léből, pedig az alábbi levest készíthetjük:
Hozzávalók: a maradék füstölt lé, fél kg bab, fél kg savanyú káposzta, 30-40 dkg füstölt kolbász.
Elkészítése: az előző nap beáztatott babot a füstölt hús lében feltesszük főni (ha túl sós a lé vízzel keverjük) az apróra vágott és átöblített savanyú káposztával. Félidőben belekarikázzuk a füstölt kolbászt, s mikor megpuhult minden, fokhagymás-paprikás rántással berántjuk. Tálalásnál 1-2 kanál tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk. Másnaposságkor kiváló étel.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.