2009.03.13. 21:46
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók: 2 kg zöldborsó (1 kg tisztított vagy mélyhűtött), 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál cukor, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
1. A borsót kifejtjük megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
2. A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.
3. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főzőlével. Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük.
4. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Lassú forralással besűrítjük. Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.
1 adag: 1710 kJ/385 kcal (köret nélkül)
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek alapszakácskönyv
A bejegyzés trackback címe:
https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr581335987
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.