Eddy60 2009.03.13. 21:44

Töltött paprika

Hozzávalók: 8 közepes paprika, 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál zellerzöld, 1 evőkanál olaj, 40 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka), 8 dkg rizs, 1 tojás, 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika, 1 l paradicsomos ivólé vagy 10 dkg sűrített paradicsom, 1 kávéskanál cukor, 3 evőkanál liszt, néhány szál petrezselyem
Elkészítése:
1. Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zellerzöldet leöblítjük.
2. A töltelékez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).
3. A paradicsomlét (vagy az 1 l hideg vízzel elkevert, sűrített paradicsomot) 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zellerzölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc) - nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast!
4. A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. A lisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz adjuk, és 5 percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, végül mély tálba szedjük, és petrezselyemmel díszítjük. Sós vízben főtt, burgonyát, tejfölt kínálhatunk hozzá.
1 adag: 1505 kJ/360 kcal
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr751335972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása