Eddy60 2009.03.13. 21:38

Sertéspörkölt

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál édesnemes pirospaprika
Elkészítése:
1. A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsukat apróra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat egy lábosban, megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, hozzákeverjük a pirospaprikát és a húst. Kevergetve megpirítjuk, alá öntünk 1 dl vizet. Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és kb. 1 órát főzzük.
3. Ha a levét elfőné, kevés vizet öntünk alá. Nem sokat, csak annyit, hogy ne égjen meg, mert csak így lesz jó sűrű szaftja. Tarhonyával, főtt tésztával tálaljuk.
1 adag: 2200 kJ/523 kcal
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr31335936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása