Eddy60 2009.03.13. 21:37

Sertéskocsonya

Hozzávalók: (8 személyre): 1 kg bőrös kocsonyahús (köröm, csülök, farok, fej, fül, bőrke), 40 dkg sovány sertéshús, 20 dkg füstölt sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 80 dkg petrezselyemgyökér, 25 szem egész bors, édesnemes pirospaprika
Elkészítése:
1. A kocsonyahúst gondosan megtisztítjuk, váltott vízben többször megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A színhúst és a füstölt húst megmossuk, és szintén kisebb darabokra vágjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet meghámozzuk, a borsot teatojásba zárjuk.
3. A kocsonyahúst leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Betétet helyezünk egy 8 literes kuktafazék aljára, beletesszük a kocsonyahúst, a színhúst, a füstölt húst, a zöldséget, a hagymát, a fokhagymát, a teatojást, és nagyon kicsit megsózzuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, de legfeljebb a kuktafazék 2/3 magasságáig. A sípolástól számítva 1 órán át főzzük.
4. A kuktát hideg vízzel lehűtjük, kinyitjuk. A lé tetejéről gondosan leszedjük a zsírt, szitán átszűrjük, hagyjuk leülepedni.
5. A petrezselymet, a hagymát, a fokhagymát, a teatojást eltávolítjuk, a nagyobb csontokat kidobjuk. A húsokat egyenlően és arányosan elosztva 8 tányérba szedjük, rámerünk annyi levet, amennyi ellepi, és lefedve 3-4 órára hidegre tesszük.
6. Tálaláskor megszórhatjuk kevés pirospaprikával. Friss kenyérrel, savanyúsággal kínálhatjuk.
1 adag: 1530 kJ/366 kcal
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr621335933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása