Hozzávalók: 1 szikkadt zsemle, 1 fej hagyma, 3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított), 1 kg darált hús, 2 tojás, 2 kávéskanál mustár, 2 evőkanál Knorr Delikát
Elkészítése:
1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.
2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.
3. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
1 adag: 2310 kJ/550 kcal
Hozzászólás: Pearl (2002.08.13)
Én 1 kg darált húshoz legalább 4 zsemlét tennék. A darált húsos keverékhez tehetünk izlés szerinti mennyiségben sós vizben blansírozott karfiolt, kinai karfiolt vagy brokkolit. Az egybensült fasírozotthoz tejet szoktam önteni, mert attól lágy és omlós szokott lenni, legegyszerűbben a zsemléket tejben áztatom és nem nagyon nyomkodom ki.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr641335892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása