Eddy60 2008.12.19. 00:27

Zöldség alaplé

 

Akik viszont szívesebben használnak leveskockát, tetszés szerint módosíthatják az ízesítést. Ügyeljenek azonban arra, hogy a leveskocka jelentős mennyiségű sót tartalmaz.
  
Zöldség alaplé. Kb. 2,5 literhez
Előkészítése: 30 perc
Főzési idő: 4 és fél óra
Kihűlési idő: 3-4 óra
Hozzávalók: 5 karórépa, megtisztítva és apró kockákra vágva, 1 kis szál lestyán, 5 sárgarépa, megtisztítva és karikára felszeletelve, 1 ágacska kakukkfű, 4 nagy fej vöröshagyma, megtisztítva és karikára szeletelve, 2 babérlevél, 1 kisebb póréhagyma, megtisztítva, felkarikázva, 1 vastagabb szál petrezselyemzöld, 6 gerezd fokhagyma héjastul, 24 szem fekete bors, 4 liter víz.
Elkészítése:
1, A hozzávalókat tegyük egy nagyméretű fazékba, majd lassan forraljuk fel. Ekkor mérsékeljük a lángot, és a levest félig lefedve hagyjuk kb. 4 óra hosszat főni.
2, Miután kész, szűrjük le, és hűtsük kb. 3-4 óráig. A hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig tartsuk, de le is fagyaszthatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr2830898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása