2008.12.19. 01:01
Spanyol csokoládéital
Hozzávalók: 6 dl tej, 4 dl tejszín, 15 dkg keserű (ét) csokoládé, késhegynyi őrölt szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, csipet só, 1-2 evőkanál porcukor.
Elkészítése:A csokoládét darabokra tördeljük, majd beletesszük a tejszínnel elkevert tejbe. Gyenge tűzre állítjuk, beleszórjuk a fűszereket, és folytonosan kevergetve felforraljuk. Ezután habverővel pár percig kevergetjük, végül a tűzről lehúzzuk, és addig verjük tovább, amíg az egész krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel feldíszítjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás előtt kevés tejszínhabbal megspriccelhetjük.
Szólj hozzá!
Címkék: italok
A bejegyzés trackback címe:
https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr181333791
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.