Eddy60 2008.12.19. 01:13

Katalán krém

Hozzávalók: 5 dl tej, 2 tojás sárga, 2,5 dkg kukoricaliszt, 1/2 citrom, 10 dkg cukor, 1 darabka fahéj, 2 evőkanál cukor (a karamellhez).
Elkészítése:A tejet a fahéjjal, a citromhéjjal és a fele cukorral felforraljuk. Közben a tojás sárgákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet is. A tejet a tűzről lehúzzuk. A tojássárgás keverékhez kanalanként adjuk a forró tejet, majd az egészet jól kikeverve egy pillanatra ismét visszatesszük a tűzre és besűrítjük. Forralni azonban nem szabad, mert a tojás sárga összefuthat! Közben a citromlével ízesítjük, és addig keverjük, amíg a citromlé teljesen elkeveredik benne. Talpas poharakba osztjuk és hagyjuk kihűlni. A lehűtött krém tetejére szórjuk a kristálycukrot, majd egy felforrósított kanalat rányomunk a cukorra, ami azonnal karamellizálódik és szép barnára ég.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr151335671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása