Eddy60 2008.12.19. 00:25

Hal alaplé

 Akik viszont szívesebben használnak leveskockát, tetszés szerint módosíthatják az ízesítést. Ügyeljenek azonban arra, hogy a leveskocka jelentős mennyiségű sót tartalmaz.
 
Hal alaplé. Kb. 1,5 literhez
Előkészítése: 20 perc
Főzési idő: 40 perc
Kihűlési idő: 2-3 óra
Hozzávalók: 1 kg fehér húsú hal apróléka (csontok és a 1 kisebb citrom, vékonyra szeletelve kopoltyú nélküli fej), megmosva 1 szál kapor, 1 kisebb póréhagyma, amelynek csak a fehér 1 szál petrezselyemzöld részét szeleteljük fel, 12 szem fekete bors, 2 zellerszár, megmosva és vékonyra szeletelve, 1 babérlevél, 1 közepes fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve, 3 dl száraz fehérbor, 1,5 liter víz
Elkészítése:
1, Az összes hozzávalót tegyük egy nagyméretű rozsdamentes krómacél vagy zománcozott lábasba, majd az egészet lassan forraljuk fel.
2, Amint felforrt, mérsékeljük a lángot és szedjük le a tetején keletkezett habot. Ezután félig lefedve főzzük 30 percig.
3, A kész alaplét szűrjük le, majd azonnal használjuk fel, vagy fedő alatt hűtsük 2-3 óráig. Mindössze 1 napig tárolható hűtőszekrényben, de le is fagyaszthatjuk, mint a többi alaplét.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr471333701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása