Eddy60 2008.12.19. 01:10

Amalúr torony

(6 személyre)
Hozzávalók: 15 dkg babapiskóta, 1 dl triplesec, 4 dl joghurt, 3-4 evőkanál méz, 2 nagy savanykás alma, 1 dl tejszín, 5 dkg darált, pörkölt dióbél, 1 zacskó hidegen keverhető pudingpor, 5 dl tej.
Elkészítése:A babapiskótákat egyenként belemártogatjuk a triplesec likőrbe. A joghurtot a mézzel édesítjük. A megmosott, kicsumázott, és meghámozott almát lereszeljük. A pudingporra ráöntjük a tejet, és habverővel addig kevergetjük, amíg az krémszerűen besűrűsödik. Akkor belekeverjük a reszelt almát és a mézes joghurtot. Hosszú, keskeny kehelypoharak aljára teszünk egy réteg likőrös piskótát, rá a krémből egy réteget, erre újra egy réteg piskótát rakunk. Addig rétegezzük, amíg csak tartanak a hozzávalók. A tetejére a tejszínből vert kemény habot tesszük, amelyet meghintünk a pörkölt dióval.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr391333865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása