2010.03.09. 10:41
Zsíros pogácsa (vakarcs)...
Hozzávalók: kb. 1/2 kg liszt, 2 doboz tejföl, só, 1/2 kg zsír vagy margarin (nekem speciel zsírral jobban ízlik) tej, 1 tojás.
Elkészítése: A lisztet a zsírral jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sót és szükség esetén tejjel lágyítjuk a tésztát. Nyújtódeszkán kinyújtjuk kb.1,5-2 cm vastagságura, késsel berácsozzuk és megfelelő méretű tepsibe, tesszük. A tetejét, hogy szép sárga legyen (én inkább barnára sütve szeretem) a felvert tojással megkenjük. Forró sütőbe tesszük. Sütése után késsel tetszőleges nagyságura vágjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: aprósütemény
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.