Hozzávalók: 6 személyre: 75 dkg marhalábszár, 2 nagy fej vöröshagyma, 6 dl frissen préselt must, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek pirospaprika, 3 ek olaj, só, bors.

Elkészítése: A felforrósított olajon fedő alatt üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megsózzuk, és lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst, és folytonos keverés közben fehéredésig pirítjuk. Ezután belekeverjük a zúzott fokhagymát, ráöntjük a mustot, és edényt befedjük. Kis lángon, gyakori kevergetés közben, majdnem puhára pároljuk. Ezután beletesszük a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát és a felkarikázott paradicsomot. Készre pároljuk. Csak kevés, sűrű lé maradhat alatta.

Jó barnára pirított tarhonyával és száraz vörösborral a legfinomabb.

Elkészítési idő: 3 óra

Adagonként 9419 kcal-t, 27 g fehérjét, 13 g zsírt, 6.5 g szénhidrátot tartalmaz

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr481794031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása