2010.02.18. 09:13
Fűszeres paradicsom
Hozzávalók: 2 db. 5 dl üveghez, 50 dk apró szemű paradicsom, 2 nagy fej hagyma, 8-10 gerezd foghagyma, 5-5 dk zöld és fekete olajbogyó (magos), 5 dk. Olívaolaj, 1 evőkanál szegfűszeg, 1/2 teáskanál só.
Elkészítése: A megmosott paradicsomokat megtöröljük. A megtisztított, felkarikázott hagymát forrásban lévő sós vízben 1 percig előfőzzük. Leszűrjük, megtöröljük. A paradicsomot, hagymakarikát, a megtisztított fokhagymagerezdeket, olajbogyót üvegekbe rakjuk. Szegfűszeggel, olajjal, sóval, ízesítjük, annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Az üvegeket jól lezárjuk. 2-3 napig érleljük.
Elkészítési idő 20 perc
Eltarthatóság 4 hét
Szólj hozzá!
Címkék: befőzések tartósítás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.