Hozzávalók: 3o dkg füstölt sertéscsülök, 1o-1o dkg sárga és fehérrépa, 12-12 dkg szárazbab és savanyú káposzta, 5-5 dkg zöldpaprika és paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2 ek. Olaj, pirospaprika, só, köménymag,

Elkészítése: Az előző nap beáztatott babot, a csülökhúst és a kockára vágott vegyes zöldséget sóval, babérlevéllel, köménymaggal fűszerezzük és 1,5 liter hideg vízbe feltesszük főni. Amikor a bab már majdnem puha, hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát, a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Világos rántást készítünk, amelybe belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd beletesszük a pirospaprikát. A rántást a tejföllel simára keverjük, és a levest besűrítjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr101721112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása