2009.12.30. 18:51
Fokhagymakrém
Hozzávalók: 2 db 1,2 dl üveghez, 10-12 fej foghagyma, 5-7 ek. olívaolaj, só, fehérbors, alufólia.
Elkészítése: A foghagymafejeket kettészedjük. alufóliába csomagoljuk. Előmelegített sütőben 200 C.-on (gáz 3 fokozat) 1 órán át sütjük. Alufóliából kivéve lehűtjük. A gerezdeket kinyomjuk a héjából, szitán áttörjük. Lassan annyi olajat keverünk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk. Pirítósra kenve is nagyon finom.
Elkészítési idő: 1 1/2 óra
Eltarthatóság: 6 hónap
Szólj hozzá!
Címkék: befőzések tartósítás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.