2009.12.13. 11:44
Paprikás- cukkínis penne
Hozzávalók: 70 dk penne (csőtészta), 2 paradicsom, 3 közepes cukkíni, 2 jonatán alma, 1/2 piros húsú paprika, 2 hagyma, 1 dl olívaolaj, 1/2 csokor petrezselyemzöld, bazsalikomlevél, só, bors.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. a paprikát kockákra, a paradicsomot és az almát cikkekre, a cukkínit karikára vágjuk. Nagy serpenyőben 2 ek. olajat forrósítunk fel. a paprika 1/3-át félretesszük, a többi zöldséget megpároljuk. Apránként hozzáöntjük a többi olajat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az almát, és 8-10 percig pároljuk. Szükség szerint kevés vízzel felöntjük. A tésztát sós vízben kifőzzük (kb. 10 perc), lecsöpögtetjük, tálra tesszük, ráhalmozzuk a mártásos zöldséget. A félretett bazsalikom levelekkel és paprikakockákkal díszítjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Energiatartalom: 660 kall
Szólj hozzá!
Címkék: olasz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.