2009.10.29. 20:57
Pikáns csirke
Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 8 szem aszalt szilva, 2 dl vörösbor, diónyi vaj, fél mk. őrölt bors, só.
Elkészítése: A feldarabolt, megmosott csirkehúst kissé besózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük és 1 vajjal kikent tűzálló tálba, rakjuk úgy, hogy vékonyra szelt hagymakarikákat és kimagozott, félbevágott aszalt szilvát teszünk közé. A borsot elkeverjük a borban, majd a csirkére öntjük. Néhány órán át ebben a páclében érleljük a húst. Majd az edényt lefedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk.
Zöldkörettel kínáljuk. (Ollózás)
Szólj hozzá!
Címkék: sörfalatok borkorcsolyák
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.