Eddy60 2009.10.29. 20:57

Pikáns csirke

Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 8 szem aszalt szilva, 2 dl vörösbor, diónyi vaj, fél mk. őrölt bors, só.

Elkészítése: A feldarabolt, megmosott csirkehúst kissé besózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük és 1 vajjal kikent tűzálló tálba, rakjuk úgy, hogy vékonyra szelt hagymakarikákat és kimagozott, félbevágott aszalt szilvát teszünk közé. A borsot elkeverjük a borban, majd a csirkére öntjük. Néhány órán át ebben a páclében érleljük a húst. Majd az edényt lefedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk.

Zöldkörettel kínáljuk. (Ollózás) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr751485055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása