2009.10.22. 22:49
Lengyel almás lepény
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 12.5 dkg cukor, 1/2 l tej, 5 tojás (lehet kevesebb is), 3 db alma, 3 cl rum.
Elkészítése: A tojást, a lisztet és 3 kanál cukrot összekeverni bele a tej és a rum. Olyan legyen, mint a palacsinta tészta. A megpucolt almát vékony szeletekre vágjuk és lerakjuk a kizsírozott tepsibe és a maradék cukorral, megszórjuk. Ráöntjük a tésztát. 40 percig sütjük. Tálaláskor kiborítjuk, hogy az alma kerüljön felülre.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények gyümölcsből
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.