Eddy60 2009.09.26. 09:03

Hideg uborkaleves

Hozzávalók: 2 nagy saláta uborka, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl kovászos uborkalé, 1 zsemle, 4 evőkanál olívaolaj, 1 csokor friss kapor, 3 gerezd fokhagyma, só és törött bors (ízlés szerint).

Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsurgatott és összevágott kaprot, ráöntjük a joghurtot és a kovászos uborka levét. Addig keverjük, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Ezután a tejfölt belekeverjük. Az olajban piros-ropogósra sütjük a nagyon apróra vágott zsemlét és a levessel együtt (de külön) jól lehűtjük. Tálaláskor a csészékbe, mert leves tetejére tesszük a pirított zsemlét. Avokádóval ugyanígy készíthető, elég hozzá 1 nagy avokádó + a többi hozzávaló.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr551407982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása