Hozzávalók: 80 dkg borjúdió, 1 csomag petrezselyemzöld, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 6 dkg zsír, 2 dkg paradicsompüré, 10 dkg gépsonka, 80 dkg burgonya, 5 dl olaj, só, tárkonylevél, tárkonyecet.

Elkészítése: Az előkészített, szeletekre vágott húst enyhén megveregetjük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és lassan, kevés forró zsírban minden oldalát jól átsütjük. A visszamaradó zsírjában rozsdabarnára pirítjuk a paradicsompürét és a lisztet, csontlével fölengedjük, sóval ízesítjük, és jól kiforraljuk. Átszűrjük, és finomra vágott tárkonylevéllel, tárkonyecettel ízesítjük, a vajat hozzáadjuk. A sonkából szeleteket vágunk, kevés zsírban megpirítjuk, a tárkonyos pecsenyelébe helyezzük, és összeforraljuk. A jól megsütött borjú javát tálra helyezzük, tetejére a sonkaszeleteket rakjuk, és leöntjük a tárkonyos, vajas pecsenyelével. Tálaláskor kockaburgonyát adunk hozzá.

Elkészítési idő: 11 óra

Egy adag: 803 kcal

Ajánlott ital: Markazi kékfrankos

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr551392973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása