Hozzávalók: 30-35 dkg jó érett, édes sárgadinnye, 1 szelet fehér kenyér meghámozva, 2 evőkanál héjától megtisztított, darált fehér mandula, 6 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só, csipetnyi bors.

Elkészítése: A sárgadinnyét meghámozzuk, magját kikotorjuk, majd a dinnye felét apró kockákra vágva félretesszük. A másik felét nagyobb darabokra aprítjuk, turmixgépbe tesszük a darált mandulával, a szétmorzsolt kenyérrel, az olajjal, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. A bort is ráöntjük, és az egészet addig forgatjuk, míg a keverék pépes lesz. A sűrű levest legalább két óráig hűtjük. Tálalás előtt az előhűtött leveses-csészékbe teszünk 2 jégkockát, elosztjuk benne a félretett dinnyét és ráöntjük a levest.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr931391707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása