2009.09.17. 20:52
Őzcímer vörös borban
Hozzávalók: 1 kg őzcomb, 15 dkg füstölt szalonna, egy evőkanál zsiradék, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, 2 pohár vörös bor, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tejföl, citromlé és 1 darabka citromhéj, só, cukor.
Elkészítése: A szalonnával sűrűn megtűzdelt őzcombot a zsiradékban a karikára vágott hagymával és zöldséggel együtt egy kicsit megpirítjuk, és a vörös borral felengedve, egy körömnyi citromhéjjal meg a sóval ízesítve (ha a szalonna nem túl sós) jó puhára pároljuk. Ha a pecsenye megpuhult, a húst kivesszük és fölszeleteljük; a levét szitán áttörjük, és a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, a citromlével, meg egy kevés cukorral ízesítjük. A fölszeletelt húst ezzel a boros mártással öntjük le, és leveles pogácsával körítjük.
(A szerk. megj.: Szerintem ez szinte szóról szóra +1ezik a vadas mártással.
Annyi különbséget látok, hogy annál 1-2 napig a zöldséges- hagymás- citromhéjas- fűszeres páclében tartom a húst, vörös bor helyett vízzel engedem fel (ha van gyerek, vagy olyan felnőtt a családban, aki nem szereti a bort), több tejföllel sűrítem be, plusz babérlevéllel, szemes borssal fűszerezem a páclét – és a végén kevés mustár teszek a mártásba; pogácsa helyett az elmaradhatatlan zsemlegombócot tálalom hozzá...:)) Vagy ez már mégis egy újabb recept?!..;-))
Szólj hozzá!
Címkék: vad étel őzből
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.