Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztácia mag, 12-14 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só,

Elkészítése: A pisztáciát nagyon finomra daráljuk. A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált pisztáciát és a citromlevet. További 1 percig keverjük. A tejszínt is beleöntjük, ezután addig keverjük, amíg az egész egynemű, habos masszává nem válik. (Mivel a pisztácia igen drága, készíthetjük fele mandula, fele pisztácia keverékből is.)

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr111376181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása