2009.09.11. 22:29
Valódi pisztáciafagylalt
Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztácia mag, 12-14 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só,
Elkészítése: A pisztáciát nagyon finomra daráljuk. A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált pisztáciát és a citromlevet. További 1 percig keverjük. A tejszínt is beleöntjük, ezután addig keverjük, amíg az egész egynemű, habos masszává nem válik. (Mivel a pisztácia igen drága, készíthetjük fele mandula, fele pisztácia keverékből is.)
Előkészítési ideje: kb. 15 perc.
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.