Hozzávalók: 5 dl tejszín, 8 dkg tisztított mandula, 4 tojás sárga, 10 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor, csipetnyi só,

Elkészítése: A héjas mandulát forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a barna héját könnyen lehúzhassuk. Egy teflonserpenyőben a kristálycukrot állandóan kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd a fehér mandulaszemeket beletesszük a már karamellizált cukorba. Addig kevergetjük, amíg az összes mandulaszemre rá nem tapad a karamell. Porcelántányérra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a tojás sárgákat a porcukorral és a sóval fehéredésig keverjük, és a tejszínnel apránként felengedjük. A kihűlt cukros mandulát ledaráljuk, és hozzákeverjük a tojásos tejszínhez. Kis lángon, állandóan kevergetve besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Néhány óra múlva megfagyasztjuk. Fantasztikusan finom, bár munkaigényesebb a többi fagylaltnál.

Előkészítési ideje: kb. 75 perc.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr181376138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása