2009.09.11. 22:08
Mézes gyömbérfagylalt
Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dl tejszín, 2 tojás sárga, 4-5 evőkanál méz, ízlés szerint, 1 teáskanál citromlé, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál gyömbérpor, csipetnyi só,
Elkészítése: A tojás sárgákat a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a gyömbérport, a vaníliás cukrot és a sót. Még 1 percig tovább keverjük. Ezután apránként belekeverjük a tejet. A tejszínből nagyon kemény habot verünk, amit lazán átforgatunk a tojásos keverékkel. A fagylaltmasszát betöltjük a fagylaltgép tartályába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.
Előkészítési ideje: kb. 15 perc.
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.