2009.09.11. 22:01
Kávéfagylalt 1
Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dl tejszín, 1 tojássárga, 1 púpozott teáskanál instant (azonnal oldódó) kávépor, 1 mokkáskanál instant kakaópor, 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma), 10-12 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só,
Elkészítése: A tojás sárgát a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd turmixgép poharába öntjük. Rátöltjük a tejet, beleszórjuk a kakaóport, valamint a kávéport, megsózzuk, és a rummal együtt habosra keverjük. A tejszínt külön habbá verjük, majd a kávés masszát lazán összeforgatjuk a habbal. A fagylaltgépbe öntjük, és az előírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük, jó erősre főzött kávéval is, akkor 1 dl-t öntsünk hozzá, de csak hidegen.)
Előkészítési ideje: kb. 20 perc.
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.