Hozzávalók: 75 dkg natúr krémsajt, 50 dkg Ricotta túró, 1 1/2 csésze cukor, 4 egész tojás, kevés liszt, ízlés szerint szárított gyümölcs vagy mazsola, 1 csésze apróra vágott vagy darált mogyoró, 1 csésze tört vagy darált keksz, 1/2 csésze barnacukor, csipetnyi szerecsendió.

Elkészítése: Keverjük össze a darált mogyorót, a kekszet, a barnacukrot és a szerecsendiót. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és szórjuk a keveréket az aljára és az oldalára. Ez lesz majd a túrótorta kérge. Ha akarunk, a tetejére is hagyhatunk belőle. Keverjük lágyra a krémsajtot, a cukrot és a Ricotta túrót. Mikor már elég krémes, adjuk hozzá a tojásokat, és habverővel verjük fel alaposan. Ízesíthetjük a keveréket szárított gyümölccsel vagy mazsolával, de szórhatjuk ezeket a sütemény tetejére is. Öntsük a tölteléket a formába és lassú tüzön süssük kb. 40 percig!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr631358797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása