2009.08.15. 10:11
Mazsolás burgonyafelfújt
Hozzávalók: 150 g főtt, áttört burgonya, 60 g darás liszt, 70 g vaj, 160 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 70 g mogyoró, 4 tojás, 50 g mazsola.
Elkészítése: A vajat a cukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Fokozatosan összekeverjük a liszttel, az őrölt mogyoróval, az áttört burgonyával meg a mazsolával, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Tetszés szerinti kompóttal tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal