2009.08.01. 13:10
Burgonyaszelet
Hozzávalók: 500 g főtt, megreszelt burgonya, 50 g burgonyakeményítő, 300 g porcukor, 50 g dió, 5 tojás, 1/4 csomag sütőpor, baracklekvár.
Elkészítése: Az 5 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a burgonyakeményítőt, a reszelt burgonyát, a sütőporral elkevert őrölt diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, az egyik felét megkenjük baracklekvárral, befedjük a másik felével, szeletekre vágjuk, és megszórjuk porcukorral.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.