Hozzávalók: 160 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 320 g féldarás liszt, 100 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 csomag sütőpor.

A töltelékhez: 500 g megtisztított alma, 80 g kristálycukor, 30 g őrölt dió, törött fahéj, 30 g mazsola.

Elkészítése: A lisztet a cukorral, a sütőporral meg a vaníliás cukorral gyúródeszkára szitáljuk, és összegyúrjuk az áttört burgonyával, a zsírral meg a tojással. A tésztát két részre osztjuk, és a liszttel meghintett gyúródeszkán mindkét részt kisodorjuk. Az egyik lapot enyhén kizsírozott tepsibe terítjük, rásimítjuk az elkészített almatölteléket, és betakarjuk a másik lappal. A tetejét megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hidegen fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Töltelék: A megtisztított almát megreszeljük, és összekeverjük a cukorral, a törött fahéjjal, az őrölt dióval meg a mazsolával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr161354347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása