2009.06.28. 15:06
Burgonyagombóc
Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g zsír, 80 g darás liszt, 100 g búzadara, 0,5 dl tej, 1 tojás, 50 g hagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát finomra reszeljük, a levét lecsurgatjuk, leöntjük tejjel, és összegyúrjuk a liszttel, a búzadarával, a tojással meg a sóval. A tésztát vízbe mártott evőkanállal lobogó sós vízbe szaggatjuk, és kb. 10 percig főzzük, időnként óvatosan megkevergetve, hogy a gombócok le ne ragadjanak a fazék aljára. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, kettévágjuk, és meglocsoljuk forró hagymás zsírral. Párolt káposztával meghintve vagy sertéshúshoz tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.