Eddy60 2009.06.28. 15:03

Burgonyafánk I.

Hozzávalók: 250 g főtt, reszelt burgonya, 300 g féldarás liszt, 30 g porcukor, 100 g zsír, tej, 3 tojás, só, 30 g élesztő, vaníliás cukor a megszóráshoz.

Elkészítése: Egy tálba beleszitáljuk a kissé megmelegített lisztet, a közepébe egy kevés tejben elmorzsolt élesztőből és cukorból sűrű kovászt keverünk, és megkelesztjük. Hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, összegyúrjuk a meghámozott, megreszelt burgonyával, és a jól kidolgozott tésztát meleg helyen megkelesztjük. Liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kis fánkokat szaggatunk belőle. Egy kis ideig még kelni hagyjuk, majd a megkelt fánkokat forró zsírban mindkét felükön megsütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral. Gyümölcsízzel vagy kompóttal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr661343133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása