Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g tojásgyümölcs (padlizsán), 100 g felvágott, 50 g zsír, olaj vagy vaj, 50 g sima liszt, 1 kanál zsemlemorzsa, 2 dl tejszín vagy tej, 1 tojás, só, törött bors, kakukkfű.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. A megtisztított tojásgyümölcsöt szintén karikára vágjuk, megsózzuk, a karikákat egyenként megforgatjuk lisztben, és forró zsírban kisütjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belerakjuk a burgonya felét. Ráterítjük a kisütött tojásgyümölcsszeleteket, a kockára metélt felvágottat, megszórjuk törött borssal meg kakukkfűvel, betakarjuk a burgonya másik felével, és a tetejére vajdarabokat tördelünk. A tejszínben elhabarjuk a tojást, enyhén megsózzuk, ráöntjük a burgonyára, és forró sütőben megsütjük.

Ecetes uborkával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr21351703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása