Eddy60 2009.06.21. 10:31

Tejfölös burgonya

Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 100 g zsír vagy olaj, 2,5 dl tejföl, víz, 150 g hagyma, só, pirospaprika, törött bors.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a zsír vagy az olaj felét, és fedő alatt puhára pároljuk. A zsír másik felében üvegesre fonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük a megpárolt burgonyával, és meglocsoljuk tejföllel. Virslivel vagy kolbásszal is tálalhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131348418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása