Hozzávalók: 1 kg burgonya, 250 g túró, 70 g vaj, 2 dl tejföl, egy kevés tej, 1 tojás, metélőhagyma, só.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, hozzáadunk 50 g vajat meg egy kevés tejet, és simára keverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, és belesimítjuk a püré egyik felét. A túrót a tejföl felével meg a karikára vágott metélőhagymával megsózzuk, összekeverjük, a pürére terítjük, betakarjuk a püré másik felével, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. A fennmaradt tejfölben elhabarjuk a tojást, megsózzuk, ráöntjük a pürére, és elő-melegített sütőben mérsékelt tűzön megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131347950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása