2009.06.21. 10:28
Tálban sült burgonya, túróval és metélőhagymával
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 250 g túró, 70 g vaj, 2 dl tejföl, egy kevés tej, 1 tojás, metélőhagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, hozzáadunk 50 g vajat meg egy kevés tejet, és simára keverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, és belesimítjuk a püré egyik felét. A túrót a tejföl felével meg a karikára vágott metélőhagymával megsózzuk, összekeverjük, a pürére terítjük, betakarjuk a püré másik felével, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. A fennmaradt tejfölben elhabarjuk a tojást, megsózzuk, ráöntjük a pürére, és elő-melegített sütőben mérsékelt tűzön megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.